Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Crew Parade

Oplev den festlige Crew Parade fredag eftermiddag, når skibenes besætningsmedlemmer siger tak for gæstfriheden til byen i en skøn parade med masser af festlige indslag.

Fredag kan du opleve en parade gennem Esbjerg, som nok skal få smilet frem. Besætningsmedlemmerne fra skibene ifører sig uniformer og udklædning for at repræsentere deres skib og nation, når de går gennem Esbjergs gader.

Kongensgade bliver udgangspunktet for paraden, som begynder kl. 15. Deltagerne i paraden tager opstilling på Det Grønne Strøg – strækningen fra Strandbygadekrydset til Stormgade i Kongensgade.

Festlig opvarmning

Søværnets Tamburkorps varmer op på en del af ruten fra kl. 14.40, hvor de marcherer fra Englandsgade og via Kongensgade mod Stormgade. Her mødes korpset med den ventende parade. Tamburkorpset får æren af at føre paraden gennem ruten på ca. 2 km.

Musik og højt humør

Paraden går fra Stormgade langs Kongensgade ned til Østergade, her drejer paraden for at fortsætte ad Norgesgade og videre ad Torvegade. Paraden når Torvet omkring kl. 15.45.

Med i paraden går også sjove og musikalske indslag. Kig op og spot styltegængerne, Sea Heroes, imens HabenGoods originale street stomp cykel sørger for de rette rytmer.

Til lejligheden stiller Casper Mikkelsen med et streetband på syv musikere, der også byder på masser af festlige toner. Bagtroppen, som runder hele paraden af, består af solid underholdning i form af HeatBeat Group, som med masser af energi sørger for at få hele paraden til Torvet.

Paraden slutter optoget på Torvet omkring kl. 15.45. Her vil der være prisoverrækkelse kl. 16, hvor skibene modtager forskellige præmier for deres deltagelse i The Tall Ships Races.